Tværfaglighed

Tværfaglighed

I huset arbejdes der tværfagligt, det er således at pædagogerne der varetager den daglige omsorg og behandling af børnene og de unge. Vi har også eksterne psykologer og ergoterapeut tilknyttet.

Vi mener dermed at sikre de mest optimale muligheder for udvikling for det enkelte barn/ung. Vi har med baggrund i denne sikring også valgt at have både en psykodynamisk og en kognitiv psykolog i huset.

Ved indflytning vurderes det, om barn/den unge har behov for sanseterapi og/eller theraplay og der udarbejdes en sanseprofil. Ud fra denne sanseprofil vurderes det, om dette ville gavne barnet/den unge og derefter planlægges dette ind i barnets/den unges hverdag og struktur.

​I huset er der ansat en husmor/husassistent, som er ”huset hjerte”. Hun er en aktiv del af børnene/ de unges hverdag. Hun er således med hver morgen til at spise morgenmad og sende dem i skole. Hun handler ind, gør rent, vasker tøj mv. og tager børnene/de unges ønsker og individuelle behov med i tilrettelæggelse af en sund og varieret mad. Hun deltager selvfølgelig også i konferencer og personalemøder.

Vi har en ekstern psykolog tilknyttet som varetager supervision og behandlingskonferencerne.

Vi har en bogholder der varetager al økonomi for institutionen, som har til huse på TAO.

​Vi har en gruppe af faste tilkaldevikarer.

​Der kommer psykologer udefra og har terapi med børnene/de unge på stedet, hvor der laves rum for dette.

Det er meget forskelligt, hvor børnene/de unge går i skole og uddannelse, og vi har et tæt samarbejde med skolerne. Dette foregår på møder mellem afdelingslederne og lærerne, samtaler over telefon, mails og på statusmøderne.

Udover den interne tværfaglighed har vi også udbredt samarbejde med behandlere ude fra, som f.eks. psykiatere, læger, psykologer, tandlæger, forvaltning, m.m.